Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ocalenie

codziennie patrzę na wschody słońca
z nadzieją w ludzkie zmartwychwstanie
zło -
tego świata zwyciężyć nie może
- nie taki miałeś zamiar Panie!

z ufnością patrzę na zachód słońca
z nadzieją w ludzkich serc przymierze
zło -
zwycięstwa spotkać nie może
- nie taki miałeś zamiar Boże!

i tak codziennie
i tak z nadzieją
z ufnością w ludzkie przebudzenie
na dobro świata
na miłość Boską
na ocalenie

39 586 wyświetleń
253 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!