Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiem, że nie będzie łatwo

Obroń mnie przed sobą.
Tak się boję.
Tak bardzo się boję.
Boję się twoich błyszczących oczu.
Boję się twoich silnych ramion.
Nie każ mi patrzeć na siebie.
Pozwól mi zamknąć oczy
Czuć.
Moje otwarte jak do krzyku usta
Zamknij.
Moje ramiona skulone niepewne
Ukołysz.
Obejmij mnie tak żebym nie mogła uciec.
Mów do mnie by nie przygniotła mnie cisza.
Uspokój delikatnie moje roztrzęsione ciało.
Rozgrzej moje zimne z samotności stopy.
Prowadź mnie.
Bo idę nieporadna
Jak dziecko które zostawiłam za drzwiami.
A gdy nie będę mogła iść
Zanieś mnie.
Tam gdzie nie ma już strachu.
Tylko błagam
- nie, nie proszę o wolność –
Nie rób tego z figlarnym uśmiechem.
Błagam o kroplę czułości
Która może wydrążyć
Kamień mojego lęku
Kamień mojej dumy
Kamień twojego serca.

11 867 wyświetleń
100 tekstów
13 obserwujących
  • bukaa

    6 May 2010, 16:16

    Niesamowite