Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 17 November 2020

Deszcz mi docina

Obił się o uszy
Szepnął o oczach
Niech się nie moczą
To nie wypada

A ja muskana
Chcę się wypadać
Daj mi parasol
Dla bezpieczeństwa

Po...czucie
Po deszczu
Po prostu

276 128 wyświetleń
2562 teksty
190 obserwujących
  • 17 November 2020, 20:10

    Gratulacje, samych mokrości. :))

  • Monika M.

    17 November 2020, 19:51

    Alu... chyba żartujesz???
    To nam tu w końcu KAPnęło... na mózgi!;)
    Jak to mawiają... Polak mądry "po" szkodzie!
    :)

  • sprajtka

    17 November 2020, 19:32

    Dziękuję Lauro:)
    Ciebie też zapamiętać muszę:)))
    Jako jedyną komentującą. To miłe, wisienka na torcie.

  • cesarzowa

    17 November 2020, 18:47

    Jak najbardziej zasłużyłaś na wyróżnienie, bo w tych nielicznych słowach zmieściłaś tak wiele.

  • sprajtka

    17 November 2020, 14:53

    "Nadeszła wiekopomna chwila"...
    Jestem na tym portalu od 10lat i dzisiaj wydarzył się cud:)))
    Pierwszy raz mój wiersz trafił "na afisz"...
    Zapiszę tę datę w kalendarzu, gdyż to "mój pierwszy raz"...
    Dziękuję Maćku i Marylko za działania sprawcze:)))
    Wiem, że "może inne są ładniejsze...", Ale....;)))))