Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

miłość

O miłości najpiękniej szumią drzewa smagane
wiatrem,liście jesienne zamieniane w motyle
i pagórki do siebie przytulone

o miłości najpiękniej szepcą usta, układające
rozkład jazdy języków i dłonie
niecierpliwie badające mapę ciała

może kiedyś sędziwy bajarz pomyli
opowiadania i moje zmiesza z innym
pustynnym słowom nadając krągłości

http://www.youtube.com/watch?v=pGy8pPx2j3w

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!