Menu
Gildia Pióra na Patronite

linia

o drugiej w nocy
telefon zaufania odbiera kolejny raz

to moment dla tych co czekają na najgłębszą noc
by pod trupim wiekiem ciszy dosłyszeć
pękające lampki wewnątrz oczu

krew schwytaną w sieć żył
wierzgającą i skołowaną
opływającą krajobraz zniszczeń
wewnętrznego świata
co jeszcze przed chwilą w blasku słońca
tętnił nibyżyciem
a teraz jak samotny słoń
szuka miejsca by konać niewidzialny

o drugiej w nocy wciąż jest szansa
można wyciągnąć nadgarstki z gorącej wody
rozwiązać kabel z szyi
upuścić tabletki na podłogę

zawiesić życie na ostatniej linii

(25/4/2019)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    25 April 2019, 18:17

    Ahahhaahah :D

  • 25 April 2019, 17:37

    Tak, właśnie zwolniłem kaishakunina, schowałem zakrwawione ostrze, zaszyłem wszystko wepchnąwszy do środka...
    Czy ktoś widział mój jisei? Muszę jeszcze raz rozciąć... Albo nie, tak ładnie pozszywałem... :D

    Sorrki za wygoopy. :D
    A wiersz bardzo ładny.
    Pozdrawiam. :))