Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

o czwartej nad ranem
w purpurowych chmurach mości się
uśmiech nieba
dyskutują ptaki
ja wczepiona palcami w twój miękki sen
faluję niezrozumiałym szeptem
wpółotwartymi oczami
lśnimy
wypuszczasz we mnie zielony pęd
zakwitam jaśminem

płonę podziwiasz
wschodzące słońce

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących