Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nuty tak pięknie pachniały..."

Nuty tak pięknie pachniały Jego słowami
I dotyk tak mile przemawiał do mych uszu
Słońce smakowało ulubionymi lodami
A wiatr dodawał miłości animuszu

Lecz to było w maju dzisiaj mamy luty
Dziś trawy już nie ma i wiatr jest złowrogi
Bez słońca i lodów śmiech stał się ponury
Może to czas już poszukać swej drogi?

Wszystko się zmienia świat pędzi do przodu
Kolejny rok... a ja przy maju wciąż będąc myślami
Chcę go zatrzymać lecz brak mi powodu
Choć nuty tak pięknie pachniały słowami

6639 wyświetleń
90 tekstów
64 obserwujących
  • Jacksonówa

    22 February 2011, 18:36

    Dziękuję bardzo :)

  • AnnMaria

    22 February 2011, 18:32

    Piękny wiersz.