Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melodia

Nucę melodię z tamtego dnia,
w zachwycie tkwiąc
nad klarownością wspomnień tych chwil.
Jak to możliwe, że dopiero dziś,
dostrzegam jak ta melodia idealnie brzmi.
Jakby ktoś dla nas kompozytorem był.

Nucę choć wiem, że ze wszystkich sił,
przywołuje wspomnienia
łączące mnie z nim.
Czy to coś złego świadomie w tym tkwić?
Nie potrafię czy nie chcę, zerwać
ostatnią łączącą nas nić.

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!