Menu
Gildia Pióra na Patronite

to już obłęd ???

nocą nie zawsze spać mogę
dniem zaś nie zawsze pracować mogę

nocą zapominam o dniu
dniem zaś o nocy

nocą jestem filozofem
dniem zaś urzędnikiem

te dwa moje lica mijają się ze sobą
na przecięciu tych dwóch pór doby

rankiem i wieczorem
jak dwaj mijający się dżentelmeni

kłaniając się sobie
i zmieniając się na straży

mojego obłędu
i w nicość pędu ...

{2012.12.17}

12 655 wyświetleń
142 teksty
36 obserwujących
  • skrobek

    19 December 2012, 16:19

    Tak nocą jest inaczej...
    Wiem coś o tym :-)