Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błękitny cień bez paznokci

Noc przychodzi
we wronich skrzydłach
otrzepanych ze snu

Siwowłosa
ławka w parku
ma tak wiele słów
gdy pod stopami
poniemiecki cmentarz
a na niej odpoczynek
rozważanie sensu istnienia

Kiedy życie zaczyna polegać
na wynoszeniu śmieci
wysypywaniu popiołu
z kaflowego pieca na skraj dnia
to zostanie tylko na tej ławce przysiąść
plecami do idącej ulicą precesji...

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    16 April 2022, 21:14

    Owszem - zgadzam się