Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Mój Czternasty Dzień "

Noc...
Księżyc uśmiecha się...
Mój czternasty dzień...
Kończy się właśnie
Był telefon nadziei
Chwilowa radość
Staram się tworzyć
Za oknem złowrogi wiatr
Krzyczy na ptaki...
Odlatują
Nasze braki -
Dają się we znaki
Sąd czeka - płynie czas
Przez palce przecieka
Już nie doradzisz mi
Jak przetrwać wir
Tak bardzo ciężko mi
...

24.02.2021
22:12

282 015 wyświetleń
2736 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!