Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczna noc

Noc jak Pani świata w ciemnych szatach przyszła
Zanim jeszcze pierwsza gwiazda na niebie zabłysła
Mroczną długą suknią cały świat spowiła
Jak wieczorna gęsto-lekka szara mgła
Ludzi do siebie wabiła

Gwiazdy straciły swój blask
A pan nocy srebrzysty tarczę swoją schował
Uśmiechu marzyciela już nigdy więcej nie wywołał
Tak oto nastała ciemna wieczna noc
Co do promyka słońca
Brzasku poranka
Dźwięków dziennego kochanka
Bardzo tęskniła

5637 wyświetleń
111 tekstów
12 obserwujących
  • krysta

    6 July 2014, 12:04

    ładnie...
    pozdrawiam Klaro :)