Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Noc głucho już za oknem szary posmak ciszy dwujezyczny głos ...

Mknie gwiazd na niebie kilka życzenie mam jedno by mnie do snu Ktoś ukolysal
Pod tym niebem niech zniknie
Ostatnia z łez
I cisza już szumią czerwone liście

Blada ta noc
spełniam swoje marzenia w półrocznym kącie zachcianek zmarznietej miłości
róża usypia zimą może wiosną znowu się odrodzi
zapragnie ją na nowo miłość kochać

Błądzi w nicości blada mara samotności.... kochać i żyć dalej oto wyzwanie
nie złotem moja droga - wyrzeźbione progi...

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • silvershadow

    10 November 2016, 12:04

    Niezwykły wiersz. Wręcz nie potrafię się od niego oderwać.
    Pozdrawiam.