Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak sen …

noc cicha...ciemno-szara
chłodna i samotna…
z kącików oczu spłynie deszczem
nie wniesie ukojenia ...
spokojem nie dosięgnie i... roztrwoni radość na blade
szukając ...dotyku rąk swojej wiary
błękitnym zawrotem głowy … lecz
bez wyrazu uśmiechu...milczeniem zdusi krzyk
utopi iskry w słonej powodzi... i zmęczona...
cicho zaśnie…sen ...trzymając pod powiekami
obrazy dawnych dni...
w dłoni ściskając resztki zapomnianych marzeń...
pachnących ciepłem twych dłoni...nieosiągalnym

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Paticzek_84

    29 June 2010, 16:51

    Pisz, pisz Bogdanie, bo aż chce się czytać, gdy sprawiasz nam taką piękną, liryczną ucztę!

  • Bogdan Z

    29 June 2010, 09:20

    aż chce się pisać .... dzięki moi drodzy :)

  • Sierjoża

    28 June 2010, 15:28

    Jak zwykle wyrzeźbione z kunsztem i precyzją godną mistrza...Najlepszego Bogusiu!

  • 28 June 2010, 07:31

    Sen nie zawsze jest odpoczynkiem...ciało śpi a dusza nie daje się uspokoić dochodząc w ciszy do głosu...

  • Bogdan Z

    28 June 2010, 00:08

    :) oj uśniesz :)

  • motylek96

    28 June 2010, 00:03

    Taki wiersz przed snem..