Menu
Gildia Pióra na Patronite

No i co ?

Bo jest w Tobie coś
czego pojąć nie mogę
w czerwonej sukience biegasz
po moich marzeniach
budzę się tak jakoś inaczej
wtulony w zapach wspomnień
zachłanny na czas
już nie wiem
czy z krwi i kości jesteś
niebo jaśnieje
Twój śmiech, moje słowa
znowu deszcz pada
zmoczona sukienka
dlaczego na niej kwiaty
wciąż kwitną..

inspir. myśl (adk)

43 337 wyświetleń
304 teksty
260 obserwujących
  • agniecha1383

    29 July 2012, 14:40

    Bo kolor czerwieni to kolor miłości a patrząc poprzez nią wszystko wydaje się być kwitnąco piękne:)
    śliczne marzenia...pozdrawiam

    od Grafit
  • Efemeryda60

    26 July 2012, 04:24

    Czyż potrzeba większej pochwały, niż ten piękny wiersz ?
    Aniu, rozbroiłaś mnie ostatnim wersem ! ;)
    Brawo !;)

  • anna kowalczyk

    26 July 2012, 00:18

    spotkał ją
    w połowie pocałunku
    gdzie otchłań myśli
    unosi zapach traw
    słowa stały się zbędne
    zdawało się, że
    serce mówiło za dwoje

    gdzieś
    w poczekalni niepewności
    na torach poezji
    zrozumiał

    nie (z)nosi czerwonych sukienek...:):):)

    _________________________________

    ...zamień deszcz w terpentynę lub sekatywę...kiedy wyschnie (szybciej)...:)
    powiem Ci, że wiersz...jest ...hmmmm....;):):)

  • Voyage

    25 July 2012, 23:59

    To ja pod myślą się skradałem
    sukienkę wymalowałem
    olej lniany z ryżowym pomyliłem
    co by płótno szybciej schło..
    deszcz zaprosiłem..
    litości
    piękności..;))

    Dziękuję miłym Paniom za pochwałę
    com na nią nie zasłużył wcale..;))

  • anna kowalczyk

    25 July 2012, 22:54

    ...no i co...?...ano nie podoba mi się...:):):)

  • sprajtka

    25 July 2012, 07:36

    Magiczny...

  • Efemeryda60

    25 July 2012, 01:16

    "Dama w czerwieni
    Tańczy ze mną
    Policzek przy policzku
    Nie ma tu nikogo
    Tylko ty i ja
    Tu chcę być
    Ledwie poznaję
    Tę piękność przy moim boku
    Nigdy nie zapomnę
    Jak wyglądałaś tej nocy"
    [fragm.lady in red ]

    http://www.youtube.com/watch?v=qxr5U-_YWLs

    Promienny wiersz, tęczowy ;)

    Video qxr5U-_YWLs
  • misiek45

    25 July 2012, 01:00

    Ulotna magia romantyzmu-pozdrawiam serdecznie

  • giulietka

    24 July 2012, 23:45

    bardzo ciepły, taki wiosenny...

  • 24 July 2012, 23:21

    Piękne :)