Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Szukając Siebie

nikt nie zna mnie tak dobrze
jak pianino w matczynym domu

zapoznając się ze sobą
każdym dotknięciem klawiszy
wyuczony wsłuchiwania dogłębnie
głosu swojej duszy
doceniając ciszę i spokój
towarzyszącą już zawsze
samotność

to co piękne ma w naturze rodzić się w bólach
beztroskie niewinne dziecię
obdarzone niezwykłą wyobraźnią
darem o którym łatwo zapomnieć
tak bardzo niedoceniane

samotnie tańcząc pośród tłumu
słysząc dźwięk muzyki
której nikt nie chce już słyszeć

łagodne serce bije najgłośniej
czyste jak świeża róża
w moim ogrodzie
biała róża jedyna wśród czerwonych róż

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • Joan40

    1 March 2020, 12:33

    Kiedyś usłyszałam, że dom w którym rozbrzmiewa melodia, to dobry dom.

    od kati75, motylek96, Salomon