Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ocalony Przez Demona

Nigdy więcej piekła! ...
strachu straszliwego,
stanu nieczłowieka
wogniu cierpiącego.

Demon chytrze czeka
pod postacią cieczy
aby dom człowieka
zmienić w nie człowieczy.

Połknij mnie a ulgę
wielką wnet poczujesz,
duszę twą opętam
nim się zorientujesz.

Wiem, że jestem inny ...
los mój ma z demonem
układ taki dziwny ...
w końcu to pojąłem ...

Już nie muszę pić go,
sprawdzian został zdany ...
czas trzeźwości nastał,
skończył się pijany.

Wiem, to zabrzmi dziwnie ...
demon mnie nie zabił,
zabrał mnie do piekła
by mą duszę zbawić.

Teraz ulgę czuję
kiedy na nich patrzę ...
nikt z nich nie pojmuje ...
piją już na zawsze.

71 125 wyświetleń
1139 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!