Menu
Gildia Pióra na Patronite

Młodość niewdzięczna

Nigdy nie jest zapomniana,
choćby była dawno temu.
W pamięci zakamarkach,
z sentymentem się powraca.

Z niespożytą tęsknotą,
brnie się w przeszłość.
Do zatrzaśniętych drzwi jutra,
czas sączy się w mgnieniu oka.

W bezkresie łapie się cugle!
Sięga się pragnień niespełnionych.
Ach ta wiosna niczym ocean łez,
rwący jak wodospad westchnień...

bez początku i bez końca.
Nie ma za czym tęsknić,
nie ma tak naprawdę na czym
ze wspomnień gorzkich zawiesić oka.
Muszę ocknąć się DZISIAJ.

93 761 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!