Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pokolenie młodych matek

Niezamierzone liście spadają na ziemię,
Pąki zbyt wcześnie nader kiełkują,
Bo to one przytargało ten ciężar na siebie,
Młode liście prawdziwej matki nie poczują.
Może kiedyś nadciągnie porządek jak w niebie,
Tylko miast czynić wszyscy udają, że mędrkują.

3289 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
  • marka

    2 June 2010, 21:20

    To jest życiowe, a piękne jakie do tego.
    niekiedy różnie wychodzi, i nieszczęście się kroi.