Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewpowiedziana Myśl

Niewypowiedziana myśl jest bezcenna.
Jest większą jak dziewiczość
Nieskalana nawet Anioła podszeptem,
A co dopiero urzeczywistniona
W Macierzyństwo Duchem Świętym.
Pozostaje duchem pierwszym.
Tajemnicą nieskalaną unoszącą się nad Wszystkim.
Bogiem czystym, który nie pomyślał,
Jeszcze tego momentu, aby sie rozdać,
Więc rozproszyć w Wielki Wybuch,
zatem często bardzo roztrwonić.

Niewypowiedziana myśl, to Niebo,
A w nim Bóg i raj.
Jeszcze bez ludzi.
Bez aniołów nieposłysznych do strącenia,
I to nawet nie jak te gruszki na ulengołki.
Wciąż bez sadów z drzewami wszelkich
Możliwości dobrego i bardzo złego.
Miejsce, co było czystością,
A zatem uśmiechem, serdecznością, radością.

Niewypowiedziana myśl pozostaje sobą.
Źródłem w tajemnicy i nie będzie
Skalaną obmową, nie dozna jej ciało
Udręczenia, duch w ciele traumy.
Niewypowiedziana myśl nie będzie,
Nim będzie mogła być tylko miłością.
Czeka i naprawdę nie będzie słowem,
Nim będzie mogła tańczyć nie deptać.
Być nie chce już walczyć.

insp. filutka

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!