Menu
Gildia Pióra na Patronite

trzy dusze marne

nieświadomi swej porażki
obojętnie patrzą w zakurzone pudło
zaciągają się oparem wódki

na obrusie tłusta plama
na policzku tłuste palce
ślad po uderzeniu

matczyna łza
znika w cienkich włoskach dziecka
otulonego kocem nikotynowym

na obiad placki ziemniaczane
do kanapek smalec
wódka do kolacji

zasypiają z bólem głowy
wiercą się
wyrzuty sumienia

618 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!