Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na Piotra Fronczewskiego

Nie skruszyła sumienia
Krwawa niedziela
Nie ugięła Wola poległa
Nie powiedział nic

A głos ma
Co kruszy i niesie
Jak echo po lesie

Ni czerwona zaraza
Ni ciała zmieszane
W trumnach zakazane

Nie zmierziła go baba
Co w oczy kłamała
Że tam kopane
I dobrze badane

Teraz powiedział

Że te sądy
Co tak bolały
Sprawiedliwością okazały

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    17 August 2017, 20:54

    Słusznie - tyle że zabłysną już nie talentem a zgrzytem