Menu
Gildia Pióra na Patronite

....

Nienawistne emocje
Stężone w ludzkich głowach
Nie wymykają się przypadkiem
Ujście znajdują w słowach

I ranią swych adresatów
Celowo i cynicznie
Tną godność ich i serca
Prostacko i publicznie

Rozkręcają swą karuzelę
Kąsają, prowokują
Przejmują wrogą narrację
Wzajemnie się dopingują

Te wściekłe i haniebne
Czas swój już miały w historii
Dopięły swego w dwójnasób
W postaci wojen i zbrodni

I dzisiaj mnożą się w głowach
Pod warstwą chorych ambicji
Wyłączają myślenie i rozum
Rozpoznają je już nieliczni

A jeśli poziom przekroczą
Zatopią resztki miłości
W mogiłach szukać się będą
Niewinnych ludzi kości.

57 055 wyświetleń
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!