Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zbrodniarze

Nie można mówić
Ni wspominać Wyklętych
Nie mówiąc o zbrodniarzach
O katach okrutnych
Bandytach najętych

Przysłanych tu oprawcach
Zdrajcach podłych
Żydach czerwonych
Żydach ratowanych
Żydach ukrywanych
By potem w celach śmierci
Przeklinanych
Przeklętych

W tym kraju wolności i prawdy
Nie da się pominąć
Ukryć zapomnieć
Winy i zdrady
Nie da się przemilczeć
Łez rodzin przelanych
Grobów ukrytych
Grobów nieznanych

W gardle co z trudem przełyka
Tą niepamięć
Ten brak kary
Szubienicy dostojnej
Lub choćby kija
Na starczy kark oprawcy

Nikt palcem nie wskazał
Pomiędzy innymi
Tu stoi Żyd
Co zabijał ludzi
Którzy Żydów ratowali

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!