Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ma
Nas
bez
Ciebie

Nigdy nie będzie

Przekreślam ostatnie wspomnienie
Wypełniam pustkę inną pustką
Moje obolałe serduszko
Zabije dla Ciebie po raz ostatni

Zgniatam marzenia jedną pięścią
Wyrzucam do szklanego kosza
Rupieci przeszłej miłości

Wydłubuję paznokciami oczy
Wymazuję z nich twój obraz
O nie
Dłonie też miałam poplamione Tobą

Jesteś moim
mózgiem
lewą komorą
żołądkiem
aortą

Hej
Jesteś pasożytem

Beze mnie nie ma Ciebie
Bez Ciebie
To już nie ja

28 492 wyświetlenia
251 tekstów
11 obserwujących
  • 27 January 2016, 20:16

    Witam :) chcialabym powiedziec ten wiersz na konkursie recytatorskim. Czy zdradzilaby pani swoje imie i nazwisko ?

  • fyrfle

    19 March 2014, 11:33

    Miłość, to taki pasożyt, ale każdy go chce i daruje mu miłość, no i się dzieje,a że to jest szalone....

  • obca...**

    18 March 2014, 20:12

    Dziękuję :)
    P.S. Trochę zmieniłam, jeśli chcesz przeczytaj efekt końcowy :)

  • fyrfle

    18 March 2014, 20:10

    Prosty i dobry tekst.