Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zostań czyimś aniołem...

Niekiedy jesteśmy tacy samotni
tacy zagubieni
jak żeglarze dryfujący w łupinach orzecha…

Nie robimy jednak nic, by to zmienić
chowamy się
a czas nieubłagalnie przez palce nam ucieka…

Czy nie lepiej rozejrzeć się i wyszukać człowieka
który boryka się
z większymi niż nasza samotność problemami…

A później wyciągnąć pomocną dłoń i przytulić
tak zwyczajnie z serca
i łzy na radosny uśmiech zamienić…

To takie nic a tak wiele piękna w życie wnosi
wystarczy otworzyć serce
i zamiast płakać uśmiechem radość przynosić…

190 743 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • aloya

    19 April 2012, 15:25

    Czasami Gerardzie jest się samotnym mając wokół mnóstwo osób.
    Pozdrawiam

  • 12 April 2012, 20:48

    To, co najprostrze bywa najtrudniejsze...

  • giulietka

    12 April 2012, 18:56

    to takie nic, a tak wiele...

    Tak wiele...

  • Julka 10

    12 April 2012, 14:51

    No właśnie...

    Dobrze Michale napisałeś, ale niestety tak to już jest, że większość ludzi, bardziej cieszy czyjeś nieszczęście, tragedia niż jego sukcesy. A szkoda...że taki mamy obraz rzeczywistości :(
    bo przecież " jeśli komuś się wiedzie to i nam lepiej ...będzie .."

    Gerardzie jak zwykle świetny przekaz :)

    Pozdrawiam...

  • zugimihau

    12 April 2012, 13:35

    Ja to wiem, Ty to wiesz..inni też wiedzą...a i tak rzadko coś robią by w tej łupinie chociaż dwie osoby się zmieściły