Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pustosłowie

Niejasne .
Słowa wiatr
Choć padają
To nic nie znaczą
Lub jedynie znaczyć mają?
Pusty pokój
A w nim wiatr.
Nie widać ścian.
Słyszę jedynie szum
Suchych traw.

Daj znak powiekami
Że jesteś i czujesz.

76 509 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • onejka

    29 September 2014, 09:52

    Myślę podobnie jak Dana, zacytowane przez nią wersy składają się na dobrą i mocną w wymowie miniaturkę :)

  • dana1596

    28 September 2014, 21:51

    to coś z mojej półeczki, Grzesiu...podoba mi się bardzo. Jak dla mnie , wystarczyłyby tylko te wersy:
    "Pusty pokój
    A w nim wiatr.
    Słyszę jedynie szum
    Suchych traw.
    Daj znak
    Że żyjesz, widzisz"

    To też powiedziało wszystko...
    Pozdrawiam ciepło