Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanim...

niedawne marzenia, iskrą nadziei się skrzące
teraźniejszość z pogardą unicestwia okrutnie
i myśli złowieszczych gardła niemo ryczące
mocno kalecząc duszę, oznajmiają to butnie.

uschłe drzewa nadziei, nie sięgną już dotykiem nieba
strzeliste ich wierzchołki tkwią w poddańczym ukłonie…
lecz gdy doczesność tak rani, z kolan wstać jest trzeba
zanim przyjdzie mi znaleźć się tam… po drugiej stronie.

33 419 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • R.A.K.

    30 August 2011, 08:43

    Je remercie Grégoire :)

  • Irracja

    30 August 2011, 07:54

    ... kurde le'belle... nic ci więcej nie powiem...

  • R.A.K.

    29 August 2011, 10:20

    Dziękuję Asiu dziękuję Basiu i Tobie Bożenko dziękuję… a wiersz sobie bierz, jak Ci pasuje :)
    Pozdrawiam:)

  • słoneczniki

    29 August 2011, 09:16

    Piękne...