Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeśli chcesz...

Nie czekam na bukiet pięknych słów
które, jak każe tradycja
mają nieść dobro, troskę i miłość
w te dni…
takie zazwyczaj układa się
na potrzebę chwili
lecz bardzo szybko przemijają
z nowym wiatrem
jak pory roku...w zapomnienie.

jeśli chcesz…

przyjdź i przemów ludzkim głosem
zwyczajnym, ciepłym
takim od serca
i powiedz
że radujesz się
bo jestem…
i bądź proszę już zawsze
człowiekiem
nie tylko w tę noc
w której nawet zwierzęta
potrafią przemawiać
ludzkim głosem...

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Pechowa_

    19 December 2012, 18:39

    Zatrzymał Twoj wiersz...
    Zabieram do Siebie...
    Wyjątkowy.

  • 19 December 2012, 16:34

    Hmm....Piękny, prześliczny, przecudowny wiersz:)

    Podoba mi się i to bardzo!:)

    Pozdrawiam miluśko:)

  • skrobek

    19 December 2012, 14:53

    Dokładnie "nie tylko w tę noc" :)

  • słoneczniki

    19 December 2012, 13:03

    Wiersz pisany słowem prostym i może przez to tak urokliwym.
    Trafia do serca.

    Przepiękny!

  • czarna mamba

    19 December 2012, 09:36

    fajne:)

  • marka

    19 December 2012, 08:27

    Życiowo i dosadnie. Pozdrawiam.