Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom

niechętnie tutaj wracam
nawet zmęczona pracą
nie czuję się bezpiecznie
przez twoje kłótnie wieczne

gdy opustoszało gniazdo
przestałam być twoją gwiazdą
tyle masz do powiedzenia
nie pytasz o me marzenia

ty zawsze masz jakieś ale
chociaż się wcale nie żalę
wciąż myślisz tylko o sobie
cóż jestem potrzebna tobie

bo boisz się samotności
nie znoszę takiej próżności
dziś wszystko jest bez znaczenia
nie mam już nic do stracenia

wiem co jest moim atutem
nie pytaj co będzie potem
tak chciałabym uciec stąd

bo widzisz to nie mój dom

( 2010 r. )

31 413 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • Irracja

    7 June 2023, 00:14

    ... jest taka jedna osoba, której nie pozwoliłbym na "taki wiersz"... gdyby tylko chciała w "Naszym domu" zamieszkać...
    😞

  • 6 June 2023, 23:22

    'Nie każdy dom schronieniem może być dla Ciebie' :'(
    Swoją drogą piękne