Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Niech zapłonie..."

Niech rozbrzmiewa cisza,
Niech otworzy Wam oczy,
Niech melodia jej głucha,
Znów mnie zauroczy...

A Sen niech przymknie
Powieki moje ciężkie,
Niech zwiąże mi do snu
Także nogi i ręce.

I Śmierć niech przykryje
Moją twarz płótnem,
Bym nie musiał patrzeć więcej
Na łzy Wasze smutne.

I w końcu niech Anioł
Dusze moją wyrwie z ciała,
A na grobie mym niech zapłonie znicz,
A w nim świeca biała.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!