Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezzaduma

niech kamienieje serce
i nieczułość mnie zbroi

by w obojętności przebraniu
móc trwać w bezzadumie

bo nie umiem przywyknąć do świata
którego już nie znam
i nie rozumiem

101 676 wyświetleń
955 tekstów
266 obserwujących
  • Adnachiel

    20 July 2016, 11:47

    Dziękuję, że czekałaś giuli :)

  • giulietka

    20 July 2016, 09:46

    Właściwie trudno coś mądrego napisać pod tak wymownym tekstem.
    Nazwałeś nienazwane, wyraziłeś niewyrażalne, czekałam na taki wiersz.

  • Adnachiel

    19 July 2016, 17:57

    I znów się powtórzę mówiąc [czyt.pisząc], że dziwny jest ten świat.
    Te słowa wystarczą.
    Dziękuję za wasze przyjście, jest w Was siła, którą z chęcią pożyczę :)

    Pozdrawiam i idę pisać wiersz :D

  • 19 July 2016, 16:58

    much miliony już przywykły do zapachu
    są nim nawet zachwycone
    ja nie umiem minąć kropli krwi na piachu
    życie zbyt jest pokręcone...

    Pozdrawiam.

  • onejka

    19 July 2016, 09:11

    Podobne mam odczucia,
    gdzie już nic z człowiekiem
    a wszystko przeciw wszystkim...

    Dziękuję za zadumę Adnachielu :)

  • Cris

    19 July 2016, 08:32

    Za to ja Ciebie rozumiem, czuję czasem podobnie...wymowny, dobry wiersz.
    Pozdrawiam :)