Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc i Śmierć.

Niebo opłakuje kończący się dzień
Bo nadchodząca noc jest przychylna
Na godzenie się ze śmiercią

Ta subtelna noc jest zbyt łagodna -
Jednak pozostanę jeszcze z nią
Bo urzekła mnie swym wdziękiem

Więc dziś, niech morzy mnie sen
W czułych objęciach cichej nocy
A śmierć, śmierć może poczekać

1955 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!