Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebo odbijało promienie

Niebo odbijało promienie
od chmur
zawieszonych nad łąkami
zza oświetlonej ściany płaczu
przebijały się odgłosy
wędrujących żurawi
wieloryb Agnieszki
w bezruchu zastygł
w trzepot ich skrzydeł
wsłuchany
zachód wydawał się
zasypiać powoli
mrocznym
spojrzeniem ciemności
płomieniami zniczy
kołysany

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!