Menu
Gildia Pióra na Patronite

blue monday

niebieski poniedziałek,
smutniejszy od łez,
przychodzi raz w roku
i wtedy wszystko jest be...

w kapturze na głowie,
z pociemniałą twarzą,
dźwiga worek smutku,
siejąc nim po drodze...

każdemu spotkanemu,
czy ktoś chce,czy nie,
niebieski poniedziałek
łzy daje w prezencie...

4033 wyświetlenia
19 tekstów
1 obserwujący
  • 25 January 2017, 04:46

    Ależ oczywiście.

  • Renika

    22 January 2017, 16:18

    Jak się ma siódmy krzyżyk na karku,to się tak pisze...:):):)
    JaJo,dzięki!

  • 22 January 2017, 13:49

    Widzę, że ty takie cowery piszesz.

  • Renika

    22 January 2017, 10:57

    niestety...;)

  • one drop for all

    22 January 2017, 00:12

    w styczniu są same poniedziałki

    ;)

  • Renika

    21 January 2017, 09:57

    Dziękuję:)...był taki poniedziałek w styczniu...

  • one drop for all

    21 January 2017, 06:24

    fajny wiersz