Menu
Gildia Pióra na Patronite

o nieobecności pretensje głupie

nie znikają tak łatwo słone miejsca
na sercu

miłość przyjaźń
jednakowa ciężkość
powiek

od której jak od szronu
gną się ramion
drzewa

a ty pani czarna co czujesz
gdy w zachłannych
rękach pleciesz
nas

jak wianki

i rzucasz do nieba

Mamie...

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • 26 December 2013, 14:34

    pani czarna mnie urzekła...

  • No_One_

    13 September 2013, 20:44


    Twoje? Zawsze mi się chce czytać ;)
    Nie chcę Cię przyprawiać o cukrzycę, ale chłonę bardziej niż czytam.
    No, czasem podobno mi się uda gdzieś tam u kogoś, pod czymś , w porę.
    Deszczowe pozdrowienia dla Ciebie ;)

  • luterin

    12 September 2013, 22:12

    Wydaje mi się czasem, że zamknięta jestem w tym jednym pytaniu...w tej jednej pretensji...
    Wiesz No_One_zjawiasz się u mnie znów we właściwym momencie i pod ważnym dla mnie wierszem.
    Że też chciało Ci się czytać !
    :)))

  • No_One_

    8 September 2013, 00:38


    "
    a ty
    pani czarna
    co czujesz

    gdy w zachłannych
    rękach pleciesz
    nas

    jak
    wianki

    i rzucasz do nieba"

    to samo pytanie we mnie mieszka...

  • 30 March 2013, 11:00

    haha mam mało wspólnego z wyrozumiałością ;p

  • luterin

    29 March 2013, 23:14

    Bo Ty Nölle...zbyt dla mnie jesteś wyrozumiała...:)))))

  • 29 March 2013, 13:26

    Świetny wiersz. Aż zazdrość bierze ;))

    Pozdrawiam ciepło

  • luterin

    23 March 2013, 20:44

    Aniko, Agnieszko
    dziękuję za słowa w komentarzu.
    :)

  • misiek45

    22 March 2013, 23:27

    Emocjonujący wiersz Beatko-pozdrawiam miło na dobranoc:)

  • 22 March 2013, 23:18

    Piękne , cokolwiek to 'znaczy' ...A.