Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie zawsze

Nie zawsze ciepło, jeżeli blisko ogień,
Nie zawsze pięknie, jeżeli strój jest modny.
Nie zawsze kochasz tego, kto siedzi obok ciebie,
Nie zawsze mówisz prawdę, ale czasem tak trzeba.

Nie wszystko można kupić, jeżeli masz pieniądze,
Nie wszystkich trzeba słuchać, a iść po swojej drodze.
Nie wszystko będzie lekko, bo życie czasem ciężkie
I zawsze trzeba szukać jedyną wierną ścieżkę.

I zawsze trzeba wierzyć, że jutro będzie lepiej,
Że słońce znowu wstanie i będzie światło w Świecie.
Że noc nie wiecznie trwa i deszcz nie pada wiecznie,
A czas na nas nie czeka, a tylko szybciej leci.

230 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!