Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kopalnia uczuć

Nie zastawiaj kolejnego kamienia za sobą.
Świat to jeden wielki kamieniołom.
Pustka jest mną, cierpkość tobą.

Ametyst jest pięknym minerałem,
w którym prawdziwego przyjaciela ujrzałem.

Spinel mocno szklisty
to każdy kolega bliski.

Bursztynem tak bardzo popularnym
jest każdy znajomy dalszy.

Szmaragdami rzadkimi i szlachetnymi,
są moi drodzy bracia poczciwi.

Szczerym złotem jesteś ty tato.
Dzięki tobie każda pora roku to lato.

I na końcu diament wspaniały...
Mamo, jesteś moim niebios darem.

Czym jestem ja ? Nie myślę o tym wcale.
Między moim ziemskim wymiarem a czymś więcej,
a czymś dalej...

4582 wyświetlenia
66 tekstów
5 obserwujących
  • CЯuelCOMA

    21 December 2015, 19:36

    Dziękuję wszystkim za pozytywne opinie ^^ Miłego wieczoru życzę :)

  • Papużka

    20 December 2015, 13:17

    możesz stać się dla Nich
    każdym kamieniem szlachetnym
    lecz ponoć najcudowniej
    jest być "Twoim" złotem...

    Bardzo ładny, kreatywnie i inspirująco.

  • Nikt ważny

    19 December 2015, 23:56

    Sam lepiej bym nie napisał :) mnóstwo porównać :)

  • RozaR

    19 December 2015, 23:37

    Początek odkrywczy - dalej tez dobry -
    Jednak ten początek do,, to każdy kolega bliski".

    Od tego wersu zakończyłbym
    Moja wiara upadła
    Ze łzą jak brylant czysty

  • szpulka

    19 December 2015, 23:28

    Z przyjemnością przeczytałam Twój wiersz.

    Jestem pod wrażeniem, że w Tobie tyle pokory.

  • CЯuelCOMA

    19 December 2015, 23:23

    Dziękuję bardzo krysto. Pozdrawiam również ^^

  • krysta

    19 December 2015, 23:22

    wspaniały wiersz.
    ...i wiesz w horoskopie Majów moim znakiem jest ametyst.
    pozdrawiam.
    :)