Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Słód

nie żal słów
powołanych do wiersza
gdy myśli marzną w przestrzeni
snem o nieśmiertelności

ta droga choć z wiatrem
wiedzie pod słońce
z sercem na dłoni
zmęczonych oczu

a jedno westchnienie
nad tysiąc oddechów
nadaje im smak

3957 wyświetleń
35 tekstów
31 obserwujących