Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie zaglądaj w oczy nocy
mieszkają w nich nicość
i mój ból
karmi się łzami i strachem
który przynosi ciemność
zatyka szofar pochłania dźwięk dzwonów
dusi głos muezzina
to miasto bez świątyń
w którym kwiaty obcym bogom
niosę w ofierze z nadzieją
że ich woń miast palonego mięsa
pozwoli im zapomnieć o tobie
to miasto ruin i niskich chmur
dymem spowite i sadzą
kosmos czarny jak jedno z dwunbarwnych
oczu demona
wiesz
na dnie duszy mam taką noc
oczy mrużę żeby nie wyszła ze mnie
nie zaglądaj w nie
bo cię kocham

15 326 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!