Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczepienia

Nie wiemy co się dzieje
Co mówią i czy mówią szczerze
A statystyka jak pies w kącie
Wielokrotnie dotkliwie pobita
Ilu zginęło naprawdę
A ile pomimo tego
Ile w latach poprzednich
Na raka i grypę
Lub na coś niewyjaśnionego
Ilu teraz w Turcji a ilu na Białorusi
Czy to idzie kostucha
Czy pieniądz po bruku stuka

Znam ten strach
Wykuty po pod szkłem
Utrwalony po ciemku
I wbity jak klin
W kark społeczeństwu
Rozbiegły myśli miliony
Co naprawdę się stało
Czy szczepić się
Was pytam
Strachem powiało

76 514 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    21 December 2020, 14:15

    No właśnie opinie są różne.
    Nadto wielokrotnie firmy farmaceutyczne pokazały niezbyt moralne oblicze.

    od yestem
  • Naja

    21 December 2020, 11:00

    Ogrom wokoło zwątpienia, strachu, niewiary. Są jednak badania, publikacje, relacje, doświadczenia.
    Wiary i zaufania nam wszystkim brakuje. Chyba najbardziej...