Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 26 December 2022

Przy żłobie

Nie wiem czego Ci życzyć
to chyba najtrudniejsze pytanie
które zawiesił w górze
z gwiazdami
dla nas sam Bóg

Nie pytaj mnie jak Go rozpoznać
Widziałam skrawek błękitu
Choć niełatwo w tej mgle o nadzieję

Usiądź z Nim sam na sam
W swojej stajni
Tam gdzie nieposprzątane
Tam gdzie nie było nikogo
Kto by opatrzył ci ranę

Niech przekroczy próg samotności
Może znajdziesz odwagę
Wypowiedzieć Mu niewypowiedziane
Może i w Twoim lichym Betlejem
Tej nocy stanie się cud

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących