Menu
Gildia Pióra na Patronite

Być

Nie wiem coś przygotował
gdy moce z ciała opadną
kiedy ciężka zrobi się głowa
upadnie prędce bezwładną.

Nie wiem cóż, gdy bicia usną
skończy się koniec czerwienią
ostatki w sercu chlusną.
Obrzucą łzami i ziemią.

Już nie o raj proszę Artysto
i nie o przerwane milczenie.
Spójrz na mnie brudną, choć czystą
i daj mi zachować istnienie.

24 322 wyświetlenia
328 tekstów
70 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!