Menu
Gildia Pióra na Patronite

" ...i nic... ?"

...
Nie wiem - Boję się
Więc nic nie powiem
Zapomniałam słów
Tych ważnych dla Ciebie
Wody życia
Symbolu uczuć - intuicji
Jestem bez amunicji
Nie strzelę celnie
W Twoje serce
...
Tak trudno napisać też
Nie znając kształtu liter
Uczę się ich od nowa...wiesz?
Być może wróci i mowa
Powstałam z wody błękitnej
By spłynąć łzą
Na czystą kartę życia
Pisanego Nam

...i nic...stanie się?

Więc (u)topię się
W oceanie żalu
Z nadzieją w sercu
Tracąc się - Cię

Inną wersję przewiduję też

...i nic...(nie) stanie się?

Napiszę jeszcze jeden wiersz
Uratuję się - uratuję Cię
Karta życia się zazieleni
My się staniemy
Nastanie ten czas
Na tej planecie
I nic nie powiem(y)
Tylko dusze spleciemy
I tak trwać będziemy

...i nic...

Nie stanie na tej drodze mlecznej
Dopisywać będzie Nam zdrowie
Nastąpi czasu zatrzymanie
Szczęście w kosmos będzie wysyłane

21.04.2021
20:21

281 875 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • 21 April 2021, 21:08

    I pamiętaj, naprawdę nie dzieje się nic
    I nie stanie się nic, tak bez końca. :))

  • sprajtka

    21 April 2021, 19:34

    Smutno jakoś... ale pięknie napisane

  • kukaczka

    21 April 2021, 18:37

    ..tak trochę boleśnie i gorzko..
    a przecież jutro jest..
    Dzień dobry
    i dzień dobry (jutro)
    pokocha Cię na nowo..