Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nie umiem zobaczyć tej blizny na niebie
Tych pęknięć w kielichu szczęścia i zgody
Nie patrzę na zło, kiedy widzę Ciebie
Nie patrzę na ból czy ubytki urody

To takie zabawne, pisać wiersze takie
Co przecież same w sobie tak trącą banałem...
Acz czy ciepłe słowo nie miało być znakiem?
A chwila uczucia tym, czego wszak chciałem?

Ha, bo bardzo chcemy choć sekundy ciepła
Znów chwili bliskości tak strasznie pragniemy...
Nie pozwólmy by magia tak po prostu uciekła
Nie pierzchnie przed nami... ani my nie pierzchniemy

Kiedy będzie czas na zaklęcia sobie do ucha szeptane...?
Kiedy będzie chwila na jedność, na ciepła chociaż godzinę?
Gdzie będzie to miejsce, przez serca dla siebie wybrane?
I czy zgodnie z chęciami, tak dobrym to miejsce uczynię?

13 977 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    15 August 2012, 02:22

    Dziwne to nieco, bo na takie ciepłe mi się przerzucić przyszło...

  • miramija

    14 August 2012, 23:03

    Miłość... wszak bez niej... nie ma nic... zatem żadnego pisania o niej banałem nie nazywajmy :)
    Podoba mi się ten Twój wiersz :) pozdrawiam :)