Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomniana kolej

Nie stoi na stacji lokomotywa, ani ta
ciężka, ani ogromna,
ani współczesna od Pendolina.
Nie dyszy, nie sapie.....
Nie ma wagonów,
świateł, gwizdów i semaforów
Tory są puste,
leżą leniwie
i nie ma śladów
po tłustej oliwie.
A między szynami,
widok to rzadki,
kwitną żółte
urocze kwiatki.

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!