Menu
Gildia Pióra na Patronite

Współczesne kruki i wrony

Nie rozdziobały nas kruki i wrony
Nie poddaliśmy się oprawcom
Nie ulegliśmy jako naród
Pokazaliśmy hart i męstwo
Po latach trudu ciągle jeszcze
Odżywa pokusa rozdziobania
Dziobami kłapią, atakują
Szukają szansy pokonania
Nie skubią żywcem
Szponami swemi nie rozrywają
Najpierw oswoić chcą ofiarę
Metodologią ogłupiają
Dlatego tylu targowiczan
Co stronę wroga wybierają
Ale to przecież nic nowego
Oni od dawna z nim trzymają
Na nic się zdadzą te zabiegi
Na nic donosy i fałszerstwa
Jeśli zabraknie sił patriotom
Niebo znów ześle Cud Zwycięstwa

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
  • Marsjanka1980

    9 October 2020, 20:01

    Słabego nie będą atakować, biednego nie ma z czego rozdziobać...
    Silny naród to zagrożenie.
    Zatem strach kogoś obejmuje :)
    Targowiczanie też uważają się za Patriotów. Historia oceni. Oby jak najszybciej :)