Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Gdzie jeszcze Ciebie znajdę? "

Nie pytam kiedy
Nie pytam jak
Czy będzie słońce
Przyleci biały ptak
To nie istotne jest
Gdzie jeszcze
Ciebie znajdę...
Któż to wie?
Przebiegłości Twej czerń
Zabierze dzień
Feniksem staniesz się
Czekam na ten dzień
Pragnąc Cię Uczciwego

27.03.2021
14:14

282 100 wyświetleń
2737 tekstów
35 obserwujących
  • 27 March 2021, 16:55

    Dokładnie nie wiem, o co ci biega.
    Ktoś wymyślony, ideał.
    Do którego się modlisz, wzdychasz.
    Bóg. Człowiek, który nie istnieje.
    Dobrze byłoby zamknąć w poetycką klamrę
    te twoje użalanie.
    Powybierać z tego chaosu właściwe wersy i ułożyć w sensowny wątek.
    Życzliwie radzę.