Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dedykowa(N)e

nie przez
wiersze umrę
moja miła

lecz
z braku
twej miłości

która zaślepia
lewa komorę
serca

nie przez
wiersze!
znów powtarzam

lecz
z braku
twego ciała

twoich ust
czerwonych

i tej
twarzy skąpanej
w blasku

tylko pustkę
wypatrują me
oczy

w przeszłości
odnajduję uśmiech
i tylko tam
pragnę trwać
zawieszony

bo odczuwam
jak uwiera
w żebro
Adama
kora jabłoni

i czuję
dłonie twe
delikatne
jak błądzą

oszalałe

nie po
przez wiersze
umrę!

bo one
są zbyteczne
gdy jesteś

poezjo
w lochach
czarnych

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • Gaia

    29 July 2013, 22:41

    Można się zaczytać i nie mieć dość
    można nawet nie oddychać czytając
    :)

  • Myffa90

    8 December 2012, 20:10

    Kurde, zrób coś z zapisem!
    Tylko mi to przeszkadza?
    Ja przez to nie mogę skupić się na treści, bo ciągle "jadę i jadę w dół".
    Chyba narobiłam sobie zaległości.
    To ostatnie pół roku było "ciężkie".

  • 26 October 2012, 13:56

    To jest tak, że gdy się Ciebie czyta ... to nie chce się skończyć. Chce się trwać w stanie zawieszenia, w stanie nieważkości ...

    Piękny

    nie po
    przez wiersze
    umrę!

    bo one
    są zbyteczne
    gdy jesteś

    A ten fragment wyjątkowy ;)

    Pozdrawiam ;)

  • Julka 10

    17 September 2012, 17:42

    Mariuszu...świetny wiersz, kolejny zresztą...więc....

    Pisz....pisz...i nie znikaj nam...pomiędzy ciszą a...wersami :))

    Serdecznie pozdrawiam życząc duuuużoooo radości :))

  • słoneczniki

    14 September 2012, 14:15

    Piękny!

  • Elizabetta

    13 September 2012, 20:45

    Bardzo się mi podoba

  • katjaa

    13 September 2012, 18:31

    podoba mi się Twój wiersz.. pozdrawiam

  • annak

    13 September 2012, 18:02

    e tam od razu czarne myśli Ci w głowie, ona usłyszy i Twą duszę uleczy...i tego życzę :)))
    fajnie, że już wszystko dobrze z Twoim zdrowiem :) pozdrawiam :)))))

  • sprajtka

    13 September 2012, 17:57

    Bardzo dobre...

  • R.A.K.

    13 September 2012, 17:50

    Smutne to Ktosiu, ale nie przeszkadza to być temu ładnym...

    Pozdrawiam.