Menu
Gildia Pióra na Patronite

NieZnaczenie

Nie powinienem był Cię wołać, bo wiedziałem, że nie zostaniesz,
nie sądziłem jednak, że zdołasz to zrobić z taką łatwością...
nie powinienem był trzymać Twej dłoni w tę zimną, deszczową noc,
bo sam jej brak mógłby spowodować kolejną kłótnię.

Nieznajomy - to wszystko, co dziś widzę, gdy spoglądam w swoje odbicie w Twoich oczach,
bratnia dusza, której nie potrzebowałaś, którą uznałaś za Tobie nieprzeznaczoną,
Ty, która znasz wszystkie moje sekrety, wady i kompleksy, możesz mnie rozerwać na milion kawałków
i złamać mi serce zabraniem bratniej duszy, która nie była mi przeznaczona.

Nie powinienem był całować Twoich dłoni
bezpowrotnie wpadłem pod ich kontrolę
może i nigdy nie powinienem był mówić, "Kocham Cię"
nie odpowiedziałaś już tak długo, więc dlaczego wciąż mi na Tobie zależy?

Żałuję, że nie mogę wrócić do dnia, w którym się poznaliśmy
i zostawić Cię w spokoju...
nie powinienem był wołać
nie powinienem był pomagać
nie powinienem był całować
nie powinienem był oswajać serca
...
Co jeśli nie jesteśmy tym wszystkim co myślimy?
Jeśli ślepy upór zabija wszystko dookoła,
nie pozostawiając choćby jednego zielonego źdźbła trawy,
gotowego ugościć życie
i wznieść się ponad przeciwności, niewiarę, czy obawy?

4925 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
  • Monika M.

    28 October 2020, 19:35

    Czasem to upór, czasem lenistwo, czasem strach...
    Zawsze finalnie upiorne:(